måndag 6 augusti 2007

Sommar och höst och galaxer som kolliderar

Knappt har jag målat upp en bild av mörker och höst förrän solen tittar fram igen! Tror inte att det ena har med det andra att göra, men det visar bara att det inte är lätt att förutse livet, varken i det lilla eller i det stora.

Av en slump hamnade jag på en artikel hos BBC om hur fyra galaxer kolliderat och nu är på väg att bilda en bautagalax tio gånger större än vår Vintergata. Tio gånger...

!

Trodde först att det var en sällsynt händelse, men det lär visst hända hela tiden. Det att galaxer krockar finfördelas och förenas. I artikeln beskrives det som när fyra sandtruckar kolliderar och sprider lasten av sand omkring sig.

Hur är det på jobbet då? Jo, tack som frågar! Den här veckan skall det direktsändas ett par dagar från Noliamässan här i Umeå. Jag har aldrig varit någon flitigare besökare, men kanske att jag hänger med och kollar in radiosändandet därifrån.
Vilket som så är det Nolia hit och Nolia dit och det här kan då Noliabesökare som läser bloggen ta som ett litet tips att ett par av radiorösterna kommer att få kroppar och finnas på plats med mikrofoner och sändarantenner vad det lider.

Den här måndagen droppade ytterligare några semesterfirande ordinarie tillbaka in genom ytterdörren. En del solbrända, andra inte. Såg de ut att vara glad att vara tillbaka på arbetet? En del.
Ytterligare någon har valt att lägga semestern sent och precis lämnat SR för fyra fina veckor.

Man lär sig något nytt varje dag. Om ljus. Om mörker. Sommar. Höst. Semestrar. Galaxer som krockar.

----------------
Now playing: GG06 hooligan crane
via FoxyTunes

Inga kommentarer: